Zorgen voor je gebit is goed

Het is belangrijk om je gebit te verzorgen, want als je goed voor je gebit zorgt heb je minder problemen in je gebit als je naar de tandarts gaat en hoef je minder vaak bij de tandarts terug te komen en heb je uiteindelijk minder moeite om je gebit te verzorgen. Het is natuurlijk niet mogelijk om alle mankementen in je gebit te voorkomen, maar het is wel mogelijk om mankementen aan je gebit te beperken zodat je uiteindelijk minder vaak een extractie tand of extractie kies hoeft te doen.

Een gebit dat niet zo goed wordt verzorgd, heeft niet alleen meer kans op gaatjes in de tanden of kiezen, maar heeft ook meer kans dat er andere aandoeningen bijkomen. Als je je gebit goed verzorgd, heb je dus minder kans op gaatjes en heb je minder kans op bijkomende aandoeningen en hoef je dus minder naar de tandarts en hoef je bijvoorbeeld geen orthodontie volwassene.

Als je dan toch een tand of kies moet laten trekken is daar niets aan te doen. In dat geval moet er een implantaat worden gezet om het gat te vullen, want anders zit er een gat in je mond en dat doet afbreuk aan je uitstraling. Het is helaas niet altijd mogelijk om een tand of kies te laten zetten, maar op momenten dat dat wel kan moet dat zeker gebeuren. Het nadeel van het trekken van een kies is alleen dat het trekken van een kies erg veel pijn doet en dat moet worden vermeden.

Het beste is uiteindelijk om je gebit goed te verzorgen zodat er zo min mogelijk tanden en kiezen hoeven te worden getrokken, waardoor je zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen in je mond hoeft te hebben. Hoe minder je uiteindelijk naar de orthodontist hoeft en hoe minder je naar de endodontoloog hoeft hoe beter dat is.

Related posts