Werking en prijs lucht-lucht warmtepomp

Wil je een lucht-lucht warmtepomp kopen maar ben je nog niet zeker? Dit systeem zorgt ervoor dat je een installatie die gebruikt maakt van fossiele brandstoffen kan vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Voor een lucht-lucht warmtepomp heb je alleen een elektriciteitsaansluiting nodig en kan je al profiteren van de warmte van buitenlucht. In dit artikel lees je alles over de werking en de prijs van een lucht-lucht warmtepomp.

 

Werking lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp is opgebouwd uit twee units, een voor binnen en de ander voor buiten. Deze units staan met elkaar in verbinding. De buitenunit zuigt lucht aan en verwarmt deze lucht. De buitenunit kan op de grond, aan de muur of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit zorgt ervoor dat de warme of koude lucht in de woning terecht komt. Voor een binnenunit kan je kiezen uit wand-, vloer- en plafondmodellen. Daarnaast kan je ook meerdere binnenunits koppelen aan een buitenunit.

 

De buitenunit trekt door middel van een ventilator de lucht aan. Een koelmiddel of -gas brengt met behulp van een compressor de lucht op de juiste temperatuur. Het koelgas geeft de opgebouwde warmte af aan de lucht die door de buitenunit naar binnenkomt. De binnenunit blaast deze verwarmde lucht de woning in.

 

Een lucht-lucht warmtepomp kan naast verwarmen ook verkoeling bieden aan een ruimte. Door de warmte uit een ruimte te onttrekken werkt de binnenunit als een airco.

 

Prijs lucht-lucht warmtepomp

De prijs van een lucht-lucht warmtepomp is een van de laagste van de verschillende warmtepompen. De kosten zijn laag door het relatief makkelijk installeren van het systeem in een woning. De prijs kan echter wel variëren.

 

Wanneer je besloten hebt een lucht-lucht warmtepomp te kopen, is de prijs afhankelijk van het soort dat je wil kiezen. Zoals eerder beschreven kan je voor de binnenunits kiezen uit wand-, vloer- en plafondmodellen. Daarnaast speelt het aantal binnenunits ook mee in de prijs. Een lucht-lucht warmtepomp begint bij een prijs vanaf €2.500.

Related posts