Voordelen van elektrisch fietsen naar je werk

Tijdens je vakantie zonder stress heb je vaak meer tijd om na te denken over je normale leven. Bedenk je op je vakantie dat je eigenlijk te weinig beweegt door je kantoorbaan? Kies er dan voor om te fietsen naar je werk. Zeker met een elektrische fiets is dit een eitje, als de afstand dit toelaat. Kijk bij Atlas Fietsen voor een elektrische fiets die bij jou past! Naast de extra beweging die je krijgt heeft fietsen naar je werk nog meer voordelen.

Creatiever en minder stressvol

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die naar hun werk fietsen minder stress ervaren. Doe je dit regelmatig dan blijk je ook creatiever om te gaan. Het heeft dus niet alleen als voordeel dat je meer beweegt en dus calorieën verbrand maar het is ook nog eens goed voor je hersenen. Doordat je doordeweeks meer calorieën verbrand door het fietsen maakt die snack op vrijdagmiddag ook minder uit.

Groeiend aantal fietsende forensen

Nederland is een van de meeste fysiek actieve bevolking van Europa. Er wordt heel veel gefietst, zo’n vijftien miljard kilometer per jaar. Het grootste gedeelte hiervan is recreatief maar ook voor het reizen naar het werk wordt steeds vaker de fiets gepakt in plaats van de auto of de trein. Denk je dat dit voor jou geen optie is? Kijk dan is naar de elektrische fietsen van Atlas fietsen die een snelheid van 45 km per uur kunnen halen, dan ben je binnen no-time op je werk. Daarnaast blijkt dat op sommige trajecten de elektrische fiets sneller is dan de auto. Bij ongeveer 27% van het woon-werkverkeer is een elektrische fiets sneller. Is de afstand tussen je huis en werk minder dan tien kilometer dan is de elektrische fiets zelfs in 56% van de gevallen sneller. Woon je verder weg dan neemt dit percentage natuurlijk af. Maar toch is de tijdwinst gemiddeld 39%.

Related posts