Verschillende soorten moeren

Iedereen die zich wel eens in een doe-het-zelf projectje gestort heeft weet wel wat moeren en bouten zijn. Helaas is dit nog niet iedereen en dat vind ik jammer. De kans dat je ze namelijk gaat gebruiken is groot en het is handig om er kennis van te hebben. Er zijn een heleboel verschillende soorten moeren en bouten en daarom ga ik jullie wat meer vertellen over de soorten moeren en de mogelijkheden.

Moeren zijn ringen in de vorm van een zeskant. Deze draai je vast met een sleutel of een boormachine met de juiste kop. Moeren die handmatig vastgedraaid kunnen worden zijn onpraktisch omdat ze veel ruimte in beslag nemen. Er zijn moeren beschikbaar voor vrijwel iedere klus. Op het moment dat je maar iets aan elkaar wilt maken is de kans groot dat je een moer nodig hebt. Zo zijn er ook moeren speciaal voor lassen, zo gehete lasmoeren. Dit zijn speciale moeren omdat ze bestand moeten zijn tegen verschrikkelijk hoge temperaturen. Hiernaast zijn ze ook nog verkrijgbaar in RVS uitvoeringen. Hierdoor wordt de kwaliteit van je project gewaarborgd. Hiernaast heb je ook de inslagmoer. De inslagmoer is een moer met hieraan een flens met weerhaken. De moer wordt gebruikt om een bout te bevestigen aan hout.

Dit zijn natuurlijk maar twee voorbeelden van soorten moeren en bouten. De diversiteit is eindeloos. Iedere moer en bout is verkrijgbaar in verschillende grote, een andere coating en verkrijgbaar van verschillende materialen. Om deze reden is het erg belangrijk om je goed te informeren welke moeren en bouten het beste bij jouw project passen. Een verkeerde keuze is namelijk snel gemaakt en dit kan ten koste gaan van jouw project. Zonde want jij hebt tijd en geld gestoken in het project en wil dus dat het goed is. Ga daarom naar de website moerenbout.nl. Hier is genoeg te vinden en wordt professioneel geholpen.

 

 

 

Related posts