Scheiden of blijven? Hoe kom je tot het antwoord?

Je staat op het punt een ingrijpende beslissing te nemen. Misschien wel voor de rest van je leven. Ga je scheiden of toch blijven? Die vraag leeft niet zo maar bij je. Er zijn omstandigheden of gebeurtenissen die maken dat je bent gaan twijfelen aan je huwelijk. Het is een bijna duivels dilemma want scheiden heeft grote invloed op je leven maar ergens in blijven zitten waar je je niet meer gelukkig mee voelt is welhaast een onmogelijke opgave. Wat te doen? Praten. Niet praten lost niets op terwijl je in je hoofd dezelfde rondjes blijft draaien.

Bespreek het dilemma scheiden of blijven

Praat met je partner. Hoe je het ook wendt of keert; ooit moet je vertellen wat er aan de hand is. De keuze scheiden of blijven; de ander moet weten wat er speelt. Misschien is het handig daar een professional bij te vragen om de gesprekken goed te laten verlopen. Iemand die ervoor zorgt dat jullie beiden voldoende aan bod komen om je zegje te doen. Je partner moet weten wat er mis is want wellicht draait het op een scheiding uit. Maar wat zeker niet onmogelijk is, is dat jullie er samen nog uit weten te komen. De problemen moeten op tafel. Voor die tijd valt er geen verandering te verwachten. Bedenk hoe je leven eruit gaat zien als je gescheiden bent en wat voor een consequenties een scheiding heeft. Scheiden is kostbaar. Financieel en emotioneel.

Als het toch scheiden wordt

Heb je alles geprobeerd maar lijkt scheiden toch de betere optie dan zal een scheiding aanvragen de volgende stap zijn. Wanneer jullie met een mediator hebben gesproken die ook advocaat is dan is de weg korten dan wanneer deze niet bij het voortraject betrokken was. Er moet een echtscheidingsconvenant opgemaakt worden en mogelijk een ouderschapsplan wanneer er minderjarige kinderen zijn. Zorg ervoor dat je voor je rechten op komt maar gun de ander ook wat. En ook in deze fase geldt: blijven praten met elkaar. Het levert uiteindelijk de beste resultaten op.

scheiding aanvragen

Related posts