Repareer klemmende deuren

Overal waar we komen vinden we deuren die niet goed sluiten. Vaak ligt de oplossing voor ons en is reparatie simpel uit te voeren. Ga eens naar locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam voor meer informatie over slotenmaker in Amsterdam.

Ten eerste, kijk goed naar de randen van de deur en de dorpels (de rand om de hele deur, inclusief de vloer). Visuele inspectie zorgt ervoor dat je weet waar de deur klemt en waar hij tegen de dorpels aan schuurt.

Als een deur niet goed sluit is die waarschijnlijk vervormd. Buig deze terug. Duw de onderkant van de deur tegen je voet en duw de bovenkant met je handen zodat hij weer gelijk komt met de deurstijl (verwijder eerst het glas, indien aanwezig). Het beschilderen van een houten buitendeur voorkomt het vervormen door weersomstandigheden.

Een deur kan schuren of klemmen op een klein plekje omdat de hoek van de dorpel niet vlak is. Toen de deur gezet was, heeft de timmerman kleine houten klemmen gebruikt om alles te plaatsen maar deze verliezen na verloop van tijd hun sterkte. Alles wat nodig is, is een grote hamer om de dorpel een kleine klap te geven. Gebruik een stuk hout om tegen aan te slaan zodat de hamer geen deuken slaat in de deurstijl. Omdat je het hout waarschijnlijk beweegt kan het zijn dat je de omlijsting iets moet bijschilderen na deze correctie.

Kijk naar de boven -en onderkant van de scharnieren. Vergelijk het gat tussen de deur en de stijl (onder de onderste scharnier) met het gat tussen de bovenste scharnier. Vaak is het gat boven veel groter. Daar de deur vier hoeken heeft en de deuromlijsting ook, betekend dit dat de deur vervormd is in de dorpel. Als de bovenste hoek links een groot gat heeft zal de rechterkant van de deur schuren, slepen en klemmen. Als je de deur moet optillen om hem soepel dicht te doen staat deze uit verband.

Vaak is het enige dat nodig is om de schroeven vaster aan te draaien, in de scharnieren om de deur weer beter in de omlijsting te laten passen. Als een schroefgat doordraait (de kop pakt niet) verwijder deze dan, en stop een paar tandestokers in het gat en draai de schroef er nogmaals in. Als de kop van een schroef verroest is, vervang deze dan.

Kijk naar plekken die tegen elkaar aan zitten en focus je op reparatie van die plekken.

Controleer en pas sloten en grendels aan als je een deur hebt versteld.

Ga geen werk uitvoeren aan garagedeur scharnieren. Deze hebben namelijk zware contragewichten of sterke veren die zorgen voor het makkelijk openen van de deur. Dit kan erg gevaarlijk zijn. Besteedt reparaties aan garagedeuren uit aan een expert.

Bekijk de bijgeleverde beschrijving voor problemen met elektrische garagedeuren vrijgegeven door locksecure.nl (Amsterdam)

 

Related posts