Redenen waarom kinderen minder buitenspelen

Waarom spelen kinderen tegenwoordig zo weinig buiten? Je denkt misschien zelf dat het aan de technologie ligt, zoals lekker uren achter de televisie hangen, simpele spelletjes spelen op de mobiele telefoon of gewoon games spelen achter de laptop. Maar uit onderzoek blijkt dat de ontwikkeling van minder buiten spelen door kinderen niet aan de technologische ontwikkelingen van deze tijd ligt. Ouder van nu hebben regelmatig te maken met een innerlijke strijd, het dilemma waar ze mee zitten  is je kinderen de mogelijkheid geven om te leren om gaan met technologische producten maar tegelijkertijd wil je dat ze gewoon buiten gaan spelen en ravotten. Maar het feit dat je zoon of je dochter te weinig tijd buiten is, komt vaak niet alleen maar door de mate waarin de kinderen met technologie spelen. Er zijn meerdere redenen waarom kinderen van nu minder buiten spelen dan kinderen in het verleden. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

 

Angst

Het opvoeden van kinderen gaat gepaard met loslaten en buiten spelen is daar een belangrijk onderdeel van. Thuis achter de computer kunnen er weinig tot geen slechte dingen gebeuren, maar buiten is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Daar lopen andere mensen rond, maar kunnen kinderen ook van het klimrek vallen of zich een andere manier bezeren. Nu schetsen wij natuurlijk een soort doem scenario, maar dit is wel wat veel ouders in hun achterhoofd houden wanneer ze hun kind naar buiten sturen. Wanneer je wel wilt dat je kinderen buiten spelen, maar ook dichtbij huis blijven kan je voor buitenspeelgoed in de tuin kiezen zoals een schommel kopen.

 

Tijdtekort

Tegenwoordig werken veel ouders allebei full time op een kantoor of ergens anders, waardoor ze dus tijd tekort te komen voor de opvoeding van de kinderen. Daarom wordt het voor deze ouders lastig om met de kinderen naar het bos te gaan.

Related posts