Overheadpoorten onderhoud arbodienst

De arbodienst heeft het wettelijk verplicht om jaarlijks overheadpoorten onderhoud uit te voeren. Deze regel is ingesteld om de veiligheid van werknemers en omstanders te waarborgen en om een veilige werkomgeving te creëren. Wanneer u ervoor kiest om uw poorten niet jaarlijks te onderhouden, loopt u het risico dat uw poorten niet meer gebruikt mogen worden als ze niet voldoen aan de eisen. De arbodienst gaat firma’s langs om te controleren of overheadpoorten voldoen aan de wettelijke eisen en of ze jaarlijks worden onderhouden. Als de poort dan niet goed wordt gekeurd, wordt de poort verzegeld en mag die pas weer worden gebruikt.

Overheadpoorten onderhoud

De techniekers van ROMASS Business kunnen alle merken en types overheadpoorten onderhouden. Of het nu gaat om een Crawford, Novoferm of een Assa Abloy poort, voor de techniekers van ROMASS Business is dit geen probleem. Ze zijn professioneel opgeleid en worden elk half jaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en modellen poorten.

De techniekers gaan tijdens een onderhoudsbeurt de overheadpoort controleren op basis van een checklist. De checklist is samengesteld op basis van de wetten en regels waaraan een poort moet doen. Hierbij kan gedacht worden aan de kabels, onderloopbeveiliging, scharnieren, veren, panelen en nog veel meer. Als er tijdens de onderhoudsbeurt blijkt dat een onderdeel niet voldoet aan de wettelijke eisen, dient deze vervangen of gemaakt te worden. Wanneer u ervoor kiest deze niet te vervangen, mag de technieker de poort niet goed keuren. Als u de dan de poort in gebruik gaat nemen en u krijgt een controle van de arbodienst, loopt u het risico om een boete te krijgen en een verzegeling van uw overheadpoort.

De techniekers kunnen defecte onderdelen direct tijdens een onderhoudsbeurt vervangen omdat ze beschikken over een servicebus met onderdelen. Zo beschikken ze over staalkabels, veren, scharnieren en nog veel meer onderdelen van een overheadpoort.

Onderhoudspakketten ROMASS Business

Wilt u ervoor zorgen dat uw overheadpoorten altijd in goede staat verkeren? Sluit dan één van de serviceovereenkomsten van ROMASS Business af. Hiermee kunt u zelf uw pakket samenstellen en kunt u zelf bepalen wat het beste bij u past. De serviceovereenkomsten komen in drie varianten:

  • Keuring;
  • Keuring en onderhoud;
  • Op maat

Bekijk snel wat de pakketten inhouden en wat de beste keuze is voor uw firma op onze website.

Related posts