Opgesloten in je eigen huis

Ik las laatst een x aantal artikelen over mensen die zich hadden buitengesloten. Ik sprak hier over met wat vrienden, en elk van mijn vrienden had zich wel eens buitengesloten. Zelf ben ik nog nooit buitengesloten geweest, wel heb ik eens een paar dagen opgesloten gezeten in mijn eigen huis.

veiligheidssloten voor je huisMijn ouders gingen een weekje op vakantie, en dachten dat ik al op school zat toen zij weg gingen. Ik zou na school naar mijn oma gaan, om daar de week door te brengen en terug te komen als mijn ouders ook terug kwamen. Ik was alleen nog niet naar school, want ik moest pas om 1400 uur beginnen.

Toen ik wakker werd was het huis opvallend stil en schoon. Alles was dicht en op slot, niet alleen alle deuren, maar ook alle ramen zaten met een slot pot dicht. En mijn sleutel… die was ik de vorige dag vergeten in mijn kluis op school.

Met geen mogelijkheid kon ik het huis uit komen. ik dacht even na over hoe ik dit moest oplossen. Ten eerste belde ik school om dit verwarrende verhaal uit te leggen, met als doel mij af te melden voor die dag.

Verder vond ik het eigenlijk allemaal wel prima, ik belde mijn oma dat ik niet naar haar toe zou komen en vond daarmee de kous af.

Het was pas een paar dagen later dat ik me bedacht dat een beetje frisse lucht en wat sociaal contact me geen kwaad zou doen. Ik belde een van mijn maatjes op school om te vragen of ze de sleutel uit mijn kluis wilde halen, en me kwamen bevrijden uit mijn huis.

De conciërge wilde alleen de kluis niet open maken. Hierdoor was ik genoodzaakt om een slotenmaker te bellen. Toen de slotenmaker in Almere Buiten aan kwam, vond hij de situatie net als ik erg lachwekkend. Hij hielp mij mijn huis uit en vertelde me dat ik hem deed denken aan zichzelf.

 

Related posts