Op vakantie naar Umbrië!

Misschien heb je al plannen gemaakt voor volgend jaar zomer. Maar voor degene die zijn vakantie nog niet geboekt heeft: Umbrië! Het ‘Groene hart van Italië’ wordt het ook wel genoemd. Wat maakt deze regio zo bijzonder? En waarom zou je hier echt een keer geweest moeten zijn? Ik vertel het je graag in dit blog.

Umbrië is een prachtige regio en heeft enorm veel te bieden

Dat Italië een favoriet vakantieland is weten we inmiddels wel. Velen hebben het Gardameer al bezocht maar nog steeds een kleinere groep reist verder het land in om regio’s zoals Toscane of Umbrië te bezoeken. Toscane is natuurlijk een bijzonder mooie plek om te bezichtigen maar wil je echt het pure Italië ervaren, dan is een bezoek aan het Groene Hart zeker de moeite waard. Juist omdat Umbrië een minder bekende en minder toeristische regio is ten opzichte van Toscane.

De regio Umbrië heeft zoveel te bieden. Van het prachtige landschap met glooiende heuvels tot aan een eeuwenoude geschiedenis, wat ook goed terug te zien is in de middeleeuwse dorpjes en steden. Je rijdt door een mooi groen en heuvelachtig landschap, vol met olijfgaarden, zonnebloemvelden en je rijdt van het ene dorpje naar het andere.

Een aantal bijzondere dorpen en steden om te bezoeken zijn Perugia (dit is de hoofdstad van Umbrië), Castiglione del Lago (direct gelegen aan het meer van Trasimeno), Orvieto, Gubbio, Assisi en zo zijn er nog tal van andere prachtige plekken. Je gaat hier echt terug in de tijd. De meeste dorpjes hebben prachtige kerken, fonteinen, smalle straatjes, kastelen en veel culinaire winkeltjes en restaurantjes.

Kamperen in Umbrië

Als je op vakantie gaat naar Umbrië dan zal je voornamelijk voor de omgeving er naartoe gaan. Maar ook in Umbrië zijn er ook leuke campings om te bezoeken. Aan het Lago Trasimeno bijvoorbeeld. Dit meer is het vierde meer van Italië en hier omheen liggen 8 campings. Een aantal daarvan liggen direct aan het meer, sommigen er net iets vanaf.

De keuze voor een camping is perfect omdat je aan de ene kant kunt genieten van alles wat een camping in Umbrië te bieden heeft en aan de andere kant is een camping ook een ideale uitvalsbasis om er lekker op uit te trekken. Dus ook wanneer je met het gezin op vakantie gaat, is Umbrië juist een regio om te bezoeken!

Related posts