Onderhoud is belangrijk voor de waarde van het pand

Een vereniging van eigenaren is een vereniging die verplicht is als er meerdere mensen in hetzelfde pand wonen. De vereniging is wettelijk geregeld. Deze regeling zorgt ervoor dat een pand van meerdere mensen kan zijn. De vereniging is eigenaar van het pand en de mensen zijn lid van de vereniging. Alle leden moeten er vervolgens voor zorgen dat het onderhoud van het pand en dergelijke wordt geregeld. De overheid heeft daarom verplicht gesteld om een technisch meerjaren plan te maken. In het technisch meerjaren plan wordt uitgewerkt welke dingen er de komende jaren vervangen moeten worden. Aan de hand van dit plan kan worden uitgerekend hoeveel alles gaat kosten en hoeveel iedereen daarvoor per maand voor moet betalen.

Meestal wordt die uitbesteed aan een vastgoed beheerder. Een vastgoed beheerder is een onafhankelijke partij die de planning en het onderhoud verzorgd. Door deze derde partij wordt er niemand benadeeld omdat iedereen haar eigen deel aan de externe partij moet betalen. De externe partij is er vervolgens verantwoordelijk voor dat al het onderhoud goed geregeld wordt. Er komen daardoor geen onenigheden tussen de bewoners van de VvE omdat iemand zijn of haar deel van het pand minder goed bijhoudt dan anderen waardoor het pand in waarde afneemt.

Naast het aanbieden van een TMP biedt een vastgoed beheerder vaak ook de dienst van dagelijks technisch beheer. Het dagelijks technisch beheer houdt in dat de vastgoed beheerder niet alleen de dingen van de planning nakomt, maar ook alle dingen verzorgd die tussentijds kapot gaan. Meestal wordt deze vorm van onderhoud in abonnementsvorm aangeboden.

Door bij een vastgoed beheerder aan te kloppen, is het makkelijker om uit te rekenen hoeveel iedereen per maand moet betalen omdat er elke maand evenveel kosten zijn. Het vastgoedonderhoud wordt zo dus goed geregeld, waardoor er geen waardevermindering is van het pand.

Related posts