Minder kosten door arbodienstverlener

In een bedrijf kan het voorkomen dat er veel ziekteverzuim is. Ziekteverzuim is altijd erg vervelend voor bedrijven, omdat ziekte van medewerkers een hele hoge kostenpost is voor bedrijven. Bij ziekte van een medewerker moet je niet alleen de medewerker doorbetalen, maar moet je ook zorgen dat er vervanging komt voor het werk van de medewerker. Iemand anders moet de werkzaamheden van de medewerker overnemen. Een zieke werknemer kost dus heel erg veel voor een bedrijf. Naast de ziekte is het vaak ook zo dat er veel kosten zijn om een medewerker weer aan het werk te krijgen. Ziekteverzuim is dus erg vervelend voor bedrijven en moet zoveel als mogelijk worden tegengegaan.

Het lastige van ziekteverzuim is dat het bijna nooit duidelijk is waar het verzuim door komt. Er kan verzuim zijn omdat een medewerker het niet naar zijn of haar zin heeft op de werkvloer. Ook kan het zijn dat iemand te weinig afleiding heeft op het werk en privé zodat hij niet meer in staat is om alle drukte van zich af te zetten. Ook kan het zijn dat het wat minder goed loopt tussen iemand en een van zijn collega’s. Om al deze redenen en nog veel meer redenen kan het zijn dat een medewerker ziek wordt. Ook kan het zijn dat iemand lichamelijk ziek is, doordat hij bijvoorbeeld geen goede werkplek had. In al deze situaties kan het ziekteverzuim naar beneden worden gebracht door gebruik te maken van een van de arbodiensten.

De arbodienst heeft verschillende arbodienstverleners die een bedrijf kunnen helpen met het terugdringen van het ziekteverzuim. Een arbodienstverlener kan op elk van deze vlakken advies geven over hoe je het beste het verzuim terug kunt dringen, waardoor de tevredenheid van de werknemers toeneemt en de kosten van het bedrijf afnemen. De arbodienstverlener is dus een win-win-oplossing.

Related posts