Met de auto naar Engeland

Er zijn verschillende manieren om te reizen naar Engeland, je kan namelijk met het vliegtuig, auto en per boot. Hoewel ze omgekeerd rijden is dat niet zo’n probleem voor de ervaren bestuurder en kan hij/zij zelf overweg met het wegverkeer daar. Als er gekozen wordt voor een autoreis moet er door de kanaaltunnel worden gerezen, dit is een onderzeese tunnel die Engeland verbindt met Frankrijk. De tunnel wordt voornamelijk gebruikt door reisbussen en treinen, de eurotrein bijvoorbeeld brengt mensen vanuit: Parijs, Lille en Calais naar Dover, Engeland. Enorm handig dus!

Naast het feit dat het verkeer omgekeerd is moet je ook rekening houden met de manier waarop je rijdt, vooral rijgedrag in andere landen is een nieuw ding voor buitenlandse bestuurders. Rotondes zal je bijvoorbeeld ook links in moeten rijden, uit- en invoegen gebeurt ook aan de andere kant van de weg. Over het algemeen levert rijden in het buitenland veel stress op tijdens het rijden, hierdoor kan je bijvoorbeeld tijdens een drukke situatie niet optimaal presteren. Tijdens achteruitrijden kan je dan bijvoorbeeld wat schaden oplopen omdat je te veel gas gaf.

Stel, je zit op een drukke weg en je moet achteruit inparkeren met je eigen auto. Nu is dit in Nederland geen probleem, maar in Engeland moet je opeens aan de andere kant parkeren. Hiernaast rij je sowieso omgekeerd als je achteruitrijdt maar nu is het hele verkeerssysteem ook nog eens omgekeerd! Om dit soort situaties te voorkomen kan er gedacht worden aan een waeco achteruitrijcamera, hiermee kan je met een schermpje op je dashboard achter de auto kijken. Hiernaast kan je ook een achteruitrijcamera set kopen als je daar behoefte aan hebt, het gehele pakket, inclusief scherm, word dan geleverd voor een goedkope prijs. Verschillende studies hebben aangetoond dat het hebben van een achteruitrijcamera het wegverkeer veiliger maakt en een prettigere rijervaring geeft, wat betreft het achteruitrijden.

Related posts