Liposuctie laten doen

Liposuctie is een ingreep die vandaag de dag vrij veel voorkomt. Het is een vrij heftige ingreep wanneer je het vergelijkt met andere cosmetische ingrepen. Tijdens deze behandeling worden vetcellen weggezogen zodat de contouren van het lichaam mooier worden. Een voorbeeld hiervan is de liposuctie benen waarbij overtollig vet uit de benen wordt weggezogen.Dit kan enkel bij een elastische huid gedaan worden. Het is dus een vrij heftige ingreep, toch mag het liposuctie resultaat er vaak wel wezen.

 

Het voordeel van liposuctie is dat vetcellen voorgoed verdwijnen. Wanneer je bijvoorbeeld met overgewicht gaat sporten zullen de vetcellen wel kleiner worden maar ze blijven wel zitten. Het aantal cellen blijft daarom dus hetzelfde en wanneer je aankomt zal daarom het vet in de vetcellen weer terugkomen. Bij liposuctie worden de vetcellen dus volledig verwijderd. Je zult daarom geen overtollig vet meer krijgen op de plekken waar de vetcellen weggezogen zijn. Het nadeel van de behandeling is dat wanneer je wel weer begint aan te komen, je aankomt op de plekken waar de vetcellen nog wel zitten. Dus je zult op sommige plekken nog sneller aankomen. Het is daarom aan te raden om na liposuctie gezond te blijven eten en ook te blijven sporten.

 

De herstelperiode na liposuctie is vrij lang te noemen. Na een aantal weken zul je het eerste resultaat gaan zien omdat er na de operatie nog zwellingen zijn die eerst dienen te verdwijnen. De eerste periode na de operatie zal het gebied dus opgezwollen zijn en zullen er vocht ophogingen ontstaan. Het resultaat zal na een aantal maanden het beste te zien te zijn. De littekens zullen dan ook ongeveer verdwenen zijn. Let wel op dat het herstelproces per persoon erg kan verschillen. Ook het resultaat zelf kan per persoon ernstig verschillen. Een chirurg kan je hier het beste verder over inlichten.

Related posts