Langer leven als oudere

Als mensen ouder worden hebben ze meer kans op het krijgen van bepaalde aandoeningen of ziektes. Zo hebben oudere mensen meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten dan jonge mensen. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om ziek door het leven te gaan. Het tijdig monitoren van hartziekten kan de schade beperken. Een manier om sommige hartziekten aan te zien komen is door het meten van de bloeddruk.

Vroeger moest je voor het meten van je bloeddruk naar de dokter, maar tegenwoordig kan je heel makkelijk thuis je bloeddruk meten en kan je de resultaten aan de dokter geven. De dokter heeft aan alleen deze resultaten genoeg en kan daar afwijkingen in signaleren en daar dan tijdig op inspringen. Daarom is het verstandig om bloeddrukmeters in huis te hebben.

Naast bloeddrukmeters worden bloedsuikermeters ook steeds vaker door ouderen gebruikt. Als je diabetes hebt is het nodig om te weten of je insulinegehalte hoog genoeg is en of je genoeg suiker in je bloed hebt. Als je dat niet kan meten kan dan nooit lang goed gaan. Dat is daarom ook de reden waarom mensen bloedsuikermeters hebben. Ouderdomssuiker is een van de vormen van diabetes en kun je krijgen als je ouder wordt. Je kunt niets tegen ouderdomssuiker doen. Het enige wat je kunt doen als je ouderdomssuiker hebt is met de symptomen leren omgaan. Om goed met de gevolgen te kunnen omgaan hebben oude mensen die ouderdomssuiker hebben een bloedsuikermeter nodig.

Jongere mensen die suiker krijgen kunnen daar vaak wel wat aan doen. Want je krijgt meestal alleen diabetes als je te dik bent. Als je te dik bent kan je systeem worden verstoord en kan je lichaam geen insuline meer aanmaken. Deze vorm van diabetes kan wel weggaan. Daarvoor moet je alleen wel afvallen. Ook deze mensen hebben een bloedsuikermeter nodig.

Related posts