kinderen moeten weer buitenspelen

Met de komst van de Playstation en de XBOX komen kinderen veel meer naar buiten om te spelen dan vroeger. Dat is zonde, buitenspelen is goed voor je. Kinderen zitten tegenwoordig veel meer binnen te gamen dan dat ze over straat aan het rennen zijn. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid en opvoeding van de kinderen. Daarom zijn hier tips voor ouders om kinderen weer terug te krijgen in de buitenlucht.

 

Stel een limiet aan het gamen van je kind. Zorg dat je kind niet meer dan een uur per dag mag gamen. Wanneer dit gebeurt zal het kind toch andere dingen moeten gaan doen om zich te vermaken. De kans is groot dat hij in plaats van zijn vrienden online te spreken nu ook dat fysiek wil gaan doen. Stimuleer je kind daarna ook om buiten wat te gaan ondernemen. Een goed limiet zou zijn niet meer dan een uur per dag.

 

Zorg dat je kind in de tuin kan spelen, voorbeelden hiervan zijn talloos en het werkt. Wanneer kinderen iets te doen hebben thuis naast het gamen zal hier al snel gebruik gemaakt van worden. Een speeltoestel als een trampoline zal bijvoorbeeld erg helpen. Een ander leuk alternatief is een ingraaf trampoline. Dit is een trampoline die in een gat is geplaatst. Dit is veiliger voor de kinderen. Een ander alternatief voor in die tuin is om iets met de hobby’s van de kinderen te doen. Stel dat uw zoon van voetballen houdt, zet dan een voetbalgoal in de achtertuin.

 

Neem de kinderen zelf mee naar buiten. Laat zien wat de jeugd allemaal kan doen. De kinderen hebben naast het gamen allemaal hobby’s die ze buiten kunnen beoefenen. Praat ook met ouders van de vrienden van de kinderen. Deze kampen hoogstwaarschijnlijk met hetzelfde probleem en hebben misschien zelfs al de juiste oplossing.

Related posts