Inbraak voorkomen doe je zo!

Als je een huis hebt, heb je ook wel eens nagedacht over het beveiligen van je huis. Hoe doe je dit nu het best? Natuurlijk is het verstandig om alle deuren en ramen op slot te hebben als je weg gaat. Maar je kan daarbij ook nog andere dingen doen volgens de slotenmaker uit Amersfoort. Een alarmsysteem aanschaffen bijvoorbeeld. Alarmsystemen zijn net dat beetje extra veiligheid in je huis. Het is natuurlijk leuk om een neppe camera te hebben hangen, maar is een echte dan niet veel beter? Misschien heb je een alarm maar wordt deze nooit aangezet. Dat is natuurlijk zonde. Als inbrekers weten dat je een alarm hebt dat ook daadwerkelijk aan staat, zullen ze sneller afgeschrikt zijn. Hetzelfde geldt voor goede sloten. Als inbrekers zien dat je een slot hebt met veiligheidsbeslag, zullen zij sneller afhaken en naar een ander huis gaan. Inbrekers willen namelijk niet te veel werk hebben.
Behalve dit soort veiligheidshulpmiddelen, helpt het ook al veel om alle ramen en deuren goed af te sluiten. Echt álle ramen en deuren. Dus denk niet: oh dit raam is zo klein, daar kan nooit iemand doorheen, want misschien laten ze wel een kind naar binnen gaan of iets dergelijks.

inbraak-voorkomen-in-amersfoortAls je lang weg gaat, kun je ook een aantal dingen doen om inbraak te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat de lampen werken met een tijdschakelaar. Dan lijkt het alsof er iemand thuis is. Zorg daarbij wel dat niet alle lampen precies op hetzelfde moment aan gaan, want dan ziet het er onnatuurlijk uit. Ook helpt het als je iemand hebt die af en toe de gordijnen open of dicht doen in je huis. Dan ziet het er ook bewoond uit. Deze persoon kan dan ook andere dingen doen als de post opruimen of iets dergelijks. Dit helpt allemaal om inbrekers af te schrikken.

Related posts