How to: fris in je huis

De lente staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer flink vooruit zal gaan. Het gevoel als je in de ochtend naar buiten stapt, je neus flink ophaalt en de frisse lente geur ruikt. Dat is waar je voor op staat. De frisse lente geur is een van de grote voordelen aan de lente, het ruikt fris, groen en het is het perfecte begin van een heerlijk zonnige dag. In de meeste huizen ruikt het door de winter muf en suf. Het is niet gezond om in een huis te leven met een suffe geur. De suffe geur is het teken van een te lage luchtvochtigheid en dat is slecht voor de gezondheid. Het kan ervoor zorgen dat je droge slijmvliezen krijgt, een droge neus krijgt en last van keelpijn. Hierdoor kan je gezondheid achteruit gaan.

Je kan via een luchtbevochtiger van shopvoorgezondheid de luchtvochtigheid van je huis verhogen en dit levert een heerlijk frisse geur in. Er zijn drie verschillende soorten luchtbevochtigers waaruit je kan kiezen. De stoombevochtiger, de ultrasoonbevochtiger en de koudwaterverdamper.

De koduwaterverdamper maakt gebruik van een ventilator die de droge lucht opzuigt. Hierbij merk je snel verschil omdat er niet alleen bevochtigde lucht in je huis wordt geblazen, maar de droge lucht wordt ook opgezogen. Deze droge lucht wordt niet alleen opgezogen maar ook langs een waterreservoir geleid. Hierdoor zal de lucht bevochtigd worden en weer uitgeblazen worden door de verdamper. Het voordeel van dit apparaat is dat je snel verandering zult merken, het nadeel is echter dat het apparaat nogal veel geluid maakt omdat hij telkens lucht opzuigt en weer uitblaast.

De ultrasoonbevochtiger is een beter alternatief als je niet tegen het geluid kan, hierbij is het effect wel langzamer omdat de droge lucht niet opgezogen wordt. Bij deze bevochtiger worden er trillingen geproduceerd door een hoog geluid waardoor er allemaal kleine waterbubbels in de lucht gelanceerd worden.

Related posts