Hoe zit dat nou met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties?

Hoewel het op het WK voetbal van 2018 een van de meest besproken onderwerpen was, is de VAR in de arbeidswereld alweer een aantal jaar afgeschaft. Natuurlijk, VAR staat hier niet voor Video Assistant Referee, laat dat duidelijk zijn. In de plaats van de VAR (verklaring arbeidsrelatie) is de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) gekomen. Deze wet zorgt ervoor dat de opdrachtgever en de opdrachtnemer mogen samenwerken zonder dat hiervoor heffingen worden ingehouden en premies werkverzekeringen betaald moeten worden. Dit uiteraard met goedkeuring van de belastingdienst. Dit is heel simpel gezegd, maar het komt in het echte leven op best nog wel wat dingen neer. Zo is de opdrachtgever ook verantwoordelijk voor het nakomen van de afspraken en dit brengt dus extra risico’s met zich mee.

Als u precies wilt weten hoe u die risico’s kunt ontlopen, dan is het zeer verstandig om een adviesbureau in de hand te nemen die alles over dit onderwerp weet en u van passend advies kan voorzien. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat alle ZZP’ers die voor u aan het werk zijn als personeelslid worden aangezien met alle gevolgen van dien. Het is goed te begrijpen dat de overheid schijnzelfstandigheid wil tegengaan, maar helaas wordt dan het omgekeerde ook waar. Echte ZZP’ers die als personeel worden aangezien. Om dit dus goed te voorkomen is een bureau als CBBS erin gespecialiseerd u van het advies te voorzien.

Dit bedrijf doet overigens nog meer. Het geeft ook advies voor het naleven van collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) in branches waar de grenzen soms vaag zijn. Zo zijn ze gespecialiseerd in de CAO-bouw en CAO schilders. Ze weten alles over deze branches en kunnen voor zowel werknemer als werkgever uitsluitsel bieden over belangrijke zaken. Ook kunnen zij de salarisadministratie verzorgen die onder deze genoemde branches valt. Zo heeft u een totaaloplossing.

Related posts