Hoe werkt afterpay?

Kan jij je nog herrineren wanneer je voor het laatst met veel cash op zak, de deur uit bent gegaan om te shoppen? Nee, wij evenmin. Het wordt voor ons als consument, steeds eenvoudiger om zaken vanuit huis af te handelen. Zo ook het shoppen; daar zijn de vele online winkels het bewijs van. Met een druk op de knop, zijn onze spullen besteld en afgeleverd aan de deur. Betaling geschiedt online, middels een creditcard of debitcard. Sinds kort kan het betalen (zowel online als in – store) ook met Afterpay online winkels. Wat Afterpay eigenlijk inhoudt en hoe je voor je spullen kan betalen met Afterpay, dat leggen we allemaal uit in dit artikel.

Wat is Afterpay?

Afterpay zou je kunnen vergelijken met Visa en Paypal; het is een betalingsoptie, die wordt aangeboden door winkels, waar Afterpay mee samenwerkt. Het gaat voornamelijk om webwinkels, maar er zijn ook enkele winkels, die Afterpay als een in – store betalingsoptie aanbieden.

Hoe werkt Afterpay?

Afterpay maakt het mogelijk, dat je het gehele bedrag aan aankopen, niet in één keer hoeft te betalen, terwijl het product reeds thuis bij jouw wordt afgeleverd. Het bedrag wordt over een periode van 8 weken afbetaald, waarbij elke twee weken, een vast bedrag wordt afgetrokken van je rekening. Je betaald het bedrag als het ware in vier termijnen. Hieraan zijn er geen bijkomende kosten, als rente verbonden; je betaald slechts voor hetgeen je hebt gekocht. Nadat je de gewenste spullen hebt geselecteerd, zul je een van de betalingsopties moeten kiezen. Kies daarbij voor Afterpay. Je zult doorgeschakeld worden naar de website van Afterpay. Gebruik je hem voor de eerste keer, dan zul je een account moeten maken, waarbij je gegevens als je bankrekening, telefoonnummer en adres, doorgeeft. Daarnaast zul je één van de vier betalingen, direct moeten doen. De rest van het bedrag betaal je dan elke twee weken, over een periode van 6 weken. Degenen, die reeds een account hebben, moeten slechts inloggen en hoeven niet gelijk een betaling te doen. Betalingen geschieden hierna automatisch, op vastgestelde data, waarbij de klant vooraf een sms – bericht krijgt.

Tot slot

Iets leuks gezien, maar nog niet over voldoende geld beschikken? Geen nood, met Afterpay kun je reeds over je aankopen beschikken, zonder het volledige bedrag in een keer te betalen. Afterpay biedt namelijk de mogelijkheid om het bedrag in termijnen te betalen, zonder dat er daar extra kosten aan verbonden zijn.

Related posts