Het zuinige leven van een student

Zoals we bijna allemaal wel weten, hebben studenten het niet breed. Studenten vinden het vaak lastig om met geld om te gaan. Bovendien hebben ze ook al niet zo veel inkomsten. Het is dan ook geen verassing dat er aan het einde van de week voornamelijk tosti’s en pasta met een beetje pestosaus gegeten wordt.

 

Een van de redenen hiervoor is dat studenten veel nodig hebben (denk aan geld voor de studie, schoolboeken, boodschappen geld voor een kamer) en maar relatief weinig te besteden hebben. In dit artikel krijgen studenten een aantal tips om aan het einde van de maand wat meer geld over te houden.

 

Als eerste is het handig om op aanbiedingen te letten wanneer je dingen gaat kopen. Wanneer je zo veel mogelijk producten koopt die in de aanbieding zijn, houd je al snel een hele hoop geld over aan het einde van de maand. Houd dus goed alle folders in de gaten. Bovendien is het ook slim om flink in te slaan wanneer het gaat om producten die niet snel over datum gaan.

 

Als tweede is het ook handig om te wachten met het kopen van kleding totdat er aanbiedingen zijn. Twee keer per jaar is er altijd overal sale. Zo koop je de leukste items toch nog voor de kleinste prijsjes.

 

Hoe druk het studentenleven ook kan zijn, het is handig om ook nog een baantje te hebben. Op deze manier heb je nog wat extra inkomsten naast je lening. Het is handig om online je uren bij te houden om te kijken of je de juiste uren wel krijgt uitbetaald. Ook kun je hiermee door middel van een salarisberekening alvast inschatten wat je volgende salaris gaat zijn en wat je dus te besteden hebt. Neem voor meer informatie over deze zaken eens een kijkje op de website van het CBBS.

Related posts