Geld besparen door uitbesteden

De bouwsector is een lastige sector om ondernemer in te zijn, omdat er in deze sector meer regels zijn dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben alleen maar hinder van deze regels omdat ze vaak alleen dingen opleggen en niet iets opleveren. Regels zijn daarom meer beperkend dan nuttig voor de bedrijfsvoering van een onderneming. Hoe minder regels er zijn hoe beter dat dus is.

Naast de normale wetgeving zijn bedrijven verplicht om zich aan de afspraken te houden die in de CAO zijn gemaakt. De CAO bouw is een CAO met meer regels dan de meeste andere CAO’s waardoor het moeilijk is voor ondernemingen om daar in te werken. Een deel van de regels van de CAO is meer beperkend dan nuttig voor de ondernemingen en zou er daarom niet moeten zijn. De vele regels maken het runnen van het bedrijf alleen maar moeilijker voor de ondernemer en zouden daarom moeten worden verminderd.

Om het als ondernemer wat makkelijker te krijgen, kun je dingen waar je zelf niet zoveel vanaf weet en dingen die je zelf veel tijd kosten beter uitbesteden aan een partij die dit efficiënter kan. De administratie, de juridische zaken en alle zaken die met het personeel te maken hebben kunnen worden uitbesteed aan mensen die deze werkzaamheden efficiënter kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een administratiekantoor of aan een consultant HR.

Een goede afweging in welke dingen je wel en in welke dingen je niet wil uitbesteden, zorgt ervoor dat je enerzijds geld bespaard op de bedrijfsvoering en anderzijds je tijd in andere dingen kan steken. De enige keer dat je daar geld aan kwijt bent is tijdens het zoeken van een partner waar je deze werkzaamheden aan wilt uitbesteden. Als je deze partner gevonden hebt heb je daar de rest van de tijd profijt van.

Related posts