Een PIN code bedenken

Vele slotenmakers in Rotterdam zoals locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam hebben niet alleen te maken met sloten die sleutels nodig hebben. Ze hebben ook te maken met hangsloten en digitale sloten, die handig zijn voor een veel verschillende redenen – zoals voor een huisbaas die in staat wil zijn personen van uit zijn systeem te halen wanneer hij dat wil, of een werkgever met dezelfde intentie. In de tussentijd kan een oudere inwoner besluiten om een digitaal slot te laten installeren zodat hij de deur kan openen en sluiten zonder naar de deur te hoeven komen en zonder de soms zware procedure te doorstaan van het openen van een mechanisch slot. Als je tot een van deze categorieën behoort, of als je een digitaal slot geïnstalleerd wil hebben wegens een andere reden, dan zou je een slotenmaker moeten bellen om meer te weten te komen over hoe je er een kan krijgen.

Deze hangsloten en digitale sloten hebben een PIN code nodig en dat betekend dat deze informatie de sleutel is. Dit is verschillend van hoe sloten vroeger werkten en in theorie zou het mogelijk moeten zijn om een code te ontwikkelen die lijkt op hoe een sleutel werkt. Als je een code hebt voor een deur, betekend dit dat jouw veiligheid volledig leunt op de sterkte van de code en dat maakt die informatie hoogst waardevol. Zoals met alle data die je wil beschermen kun je deze versleutelen zodat je de code kunt coderen op zo’n manier dat het onmogelijk te raden en dat de code niet hoeft worden opgeschreven.

De meeste codes werken met 4 of 6 cijfers. Dat kan moeilijk te onthouden zijn en het zorgt ervoor dat veel mensen de fout maken om de codes te voorzien van persoonlijke informatie zodat ze de code niet vergeten. Hoewel dit kan werken is het ook veel makkelijker voor anderen om de code te ontcijferen. Als je een verjaardag gebruikt van jezelf of van iemand anders die je kent dan zouden anderen vrij makkelijk aan deze informatie kunnen komen via archieven etc. tegelijkertijd hebben datums veelal dezelfde kenmerken – zo zit er bijna altijd een 0 aan het begin en als derde cijfer. Als iemand je leeftijd kan raden, of van de mensen die je goed kent dan hebben ze een goede kans om de code te kraken. Telefoonnummers zijn nog erger.

De echt goede veilige PIN codes zijn gebaseerd op iets onverwachts dat nog steeds makkelijk te onthouden is. Je kunt deze regels toepassen op belangrijke datums – zoals bijvoorbeeld je verjaardag in een ander opstelling (zoals DD.JJ.MM). hetzelfde met een telefoonnummer maar met on onlogische keuze van nummers (zoals de regio code + een paar cijfers). Het is makkelijk te onthouden maar niemand kan het raden!

Laat een lokale slotenmaker u inlichten over de mogelijkheden betreffende beveiliging voor uw woning of onderneming. Voor meer informatie bekijk locksecure.nl ( Rotterdam).

Related posts