Een nieuwe wereld met Mindfulness

Mindfuness, het wordt steeds bekender en vaker uitgevoerd door ons Nederlanders en ook in het buitenland is het een groot succes. Zowel lichamelijk als geestelijk kan het erg veel voor mensen betekenen en verbeteren. Dan denk jij misschien mindfulness? Wat is dat? Kort gezegd is het een training en een stroming in de psychologie waarbij jij je bewust word van situaties en aandacht krijgt voor jezelf, wat erg belangrijk, maar ver te zoeken is in deze tijd van de wereld. Misschien doen mensen het in jou omgeving wel? De kans is best groot aangezien het in de afgelopen jaren erg groot is geworden. Misschien is het wel wat voor jou? Daarom ligt ik toe wat mindfulness voor jou kan betekenen en kan verbeteren in deze blog.

Wat kan mindfulness voor mij betekenen?

Mindfulness wordt vaak gelinkt met de woorden: opmerkzaamheid, bewustheid, aandachtig zijn en het wakker zijn, omdat het allemaal eigenschappen zijn die je krijgt of verbeterd als jij deze training gaat volgen. Het is leven met volle aandacht voor het leven en jouzelf. Door de verschillende soorten trainingen en oefeningen gaat er een nieuwe wereld voor je open, een wereld vol positiviteit en rust. Wat mindfulness? Wat het allemaal kan bieden is groot en verschillend per mens, maar wat wel zeker is dat het helpt, positiever in het leven te staan, stress verminderend is, concentratie en prestatie vermogen toenemend is, jij je beter kan ontspannen en bijna iedereen die aan zo’n  training heeft meegedaan heeft een veel betere nachtrust nu. Wat het voor jou dus kan betekenen ligt helemaal aan jezelf, het ligt eraan wat jij wilt verbeteren of creëren en waar jij open voor staat. De trainingen kunnen soms namelijk best zwaar zijn. Je kan geconcerteerd worden met je eigenschappen en ermee in de knoop komen. Het is oefenen, oefenen en nog is oefenen. Het is 100 keer vallen en 101 keer opstaan. Simpel, maar niet eenvoudig. Daar moet je voor openstaan en willen, alleen dan zie je het effect.

Wil ik een mindfulness training?

Mindfulness kan dus heel zwaar zijn, maar het bied je ook  genoeg mogelijkheden. Niets lukt de eerste keer daarom moet je blijven oefenen en niet gelijk opgeven en geïrriteerd raken. Dat is het belangrijkste aan deze training. Als je interesse hebt zou ik je adviseren om is een kijkje te nemen bij een mindfulness training of contact op te nemen bij bedrijven bij jou in de buurt  Sta ervoor open en er opent een nieuwe wereld voor jou vol met positiviteit en rust.

mindfulness

Related posts