Een consultant is zo slecht nog niet

In dit artikel komt consultancy en salaris centraal voor. Consultancy heeft altijd een belangrijke rol gehad in de samenleving. Al voordat bedrijven bestonden en we terug gaan naar de tijd waar men nog een groepen leefden, had je ook altijd de ervaren personen die de wat minder ervaren personen als het waren consulteerde. Hierdoor kon de kennis en ervaring overgebracht worden op de nieuwe lichting. Ouderschap is ook een soort consultancy, waarbij zij de normen en waarden van de maatschappij bewust en onbewust aan de kinderen doorgeven.

Tegenwoordig zijn er ook veel bedrijven die coaching nodig hebben op elk gebied wat je maar kan bedenken. Denk bijvoorbeeld aan consultant salaris bepaling. Hierbij geeft een persoon advies hoe het beste salaris kan worden gegeven. Hoe hoog, hoe laag, in wat voor frequentie, met wat voor toeslagen en bonussen en andere regelen die erbij kunnen komen kijken. Er zijn in elke sector wel consultancy te vinden die advies kunnen geven, op hoe bepaalde dingen nog beter kunnen.

Het is dan ook nooit verkeerd om eens vanuit een ander perspectief te horen te krijgen, hoe iets ook anders uitgevoerd kan worden. Maar ook bijvoorbeeld over nieuwe ideeën, waarop het bedrijf niet eerder het kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe ontwikkeling van de salarissoftware. Hierbij wordt de loonadministratie geheel bijgehouden door een online programma. Dit scheelt weer loonkracht. Maar stel je had nooit een consultant om advies gevraagd, had je dit wellicht pas veel later ontdekt. Daarom is een consultant een aanrader voor ieder bedrijf. Juist voor de bedrijven waarbij het goed loopt, of die heel zeker zijn van haar zaken, is het handig om af en toe een derde oog perspectief op je bedrijf te hebben. Hierdoor blijft een bedrijf reëel en bekijkt het altijd nieuwe kansen of juist uitdagingen vanuit nieuwe perspectieven.

Related posts