Eat Palazzo en pasta maken zoals het hoort

Als u trek heeft in verse pasta bent u bij Eat Palazzo aan het juiste adres. Op https://eatpalazzo.nl/ kunt u het aanbod aan pasta’s op uw gemak bekijken.  U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de pasta zelf in elkaar te zetten. Dit is veel makkelijker als dat veel mensen denken. Met een beetje oefenen zet u binnen de kortste keren uw eigen pasta op tafel! 

Deze ingrediënten heeft u nodig

Voor het bereiden van de verse pasta is het belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste ingrediënten. De standaard ingrediënten van pasta zijn: bloem, eieren, olijfolie en zout. De bloem mag in dit geval gewone standaard bloem zijn. U kunt de bloem ook mixen met tarwegriesmeel. Zo geeft u wat extra smaak, kleur en structuur aan de pasta. Let op! Dit griesmeel zorgt er wel voor dat je het deeg moeilijker kan bewerken. Zorg daarom dat de verhouding altijd half om half is.

Zo gaat u te werk

U legt het bloem op het werkblad en doet deze in een aardewerken kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg hier een scheut olijfolie en wat zout aan toe. Breek de eieren in het kuiltje  en meng deze met een vork door de bloem. Kneed het deeg vervolgens op een oppervlak en keer het deeg regelmatig even om. Zorg dat het deeg zacht en soepel aanvoelt maar ook een beetje droog is. Als het deeg blijft plakken kunt u altijd nog wat extra bloem toevoegen. Doorgaans moet u ongeveer 6 minuten kneden om het gewenste resultaat te halen.

De pastamachine

Verdeel het deeg dat u heeft gekneed in ongeveer 4 porties. Leg deze onder een theedoek zodat u het uitdrogen voorkomt. Rol de porties indien nodig nog eens plat met de deegroller en gooi er wat bloem overheen. Na meerdere malen door de machine heen te gaan moet de pasta klaar zijn voor consumptie. Snijdt de vellen hiervoor door met een roller.

Related posts