Dental Center Fitgebit houdt uw gebit gezond

Een goede verzorging van uw gebit is super belangrijk om slijtage en bederf van de tanden tegen te gaan. Maar wat is dan precies een goede verzorging van de mond? In dit artikel leggen wij het u uit. Heeft u hardnekkigere problemen aan het gebit? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Dental Center Fitgebit. Door middel van de meest geavanceerde behandelingsmethoden zal u bij Dental Center Fitgebit gegarandeerd zijn van een mooie stralende lach!

Voeding is belangrijk

Om uw gebit in goede staat te houden is het aantal eetmomenten op de dag erg belangrijk. Als u meer als 7 eetmomenten per dag heeft zal de zuurgraad in de mond aangetast worden. Daardoor ontstaat erosie van het tandmateriaal en de kans op gaatjes. Ook welke voeding u eet is belangrijk. Voeding met veel suikers zullen invloed hebben op de gezondheid van uw gebit. Voeding komt in contact met de bacteriën in de mond. Deze bacteriën zullen de suikers omzetten in zure stoffen. Deze zure stoffen zijn niet goed voor uw gebit.  Ook producten die van nature al zuur zijn hebben invloed op de gezondheid van het gebit. Een combinatie van suiker en een hoog zuurgraad, zoals bij cola, is al helemaal slecht voor het gebit.

Frequentie van poetsen

Het is aanbevolen om minimaal 2 keer per dag uw tanden te poetsen. Met een elektrische tandenborstel kunt u het poetsen een stuk gemakkelijker maken. Veel moderne tandenborstel bevatten tevens een klok van 2 minuten waardoor u altijd lang genoeg aan het poetsen bent. Gebruik tevens tandpasta die fluor bevat.

Behandeling nodig?

Soms is een behandeling van een specialist onvermijdbaar. U kunt hiervoor terecht bij de specialisten van Dental Center Fitgebit. Zij zullen uw gebit binnen de kortste keren weer in een optimale staat brengen. Voor alle behandelingen op het gebied van tandheelkunde, mondhygiëne, prothetiek en implantaten kunt u terecht bij deze praktijk.

Related posts