De waterpijp is cultuur

Hoewel we allemaal mensen zijn, zijn we toch heel verschillend van elkaar. We zijn er letterlijk in allerlei soorten en maten. En iedereen kenmerk zichzelf ook het liefst op z’n eigen manier. Als jij jezelf helemaal wilt onder tatoeëren dan kan dat. Ook zo groot als Arnold Schwarzenegger worden kan als dat jouw droom is. Hierdoor laten mensen zien wie zij zijn en waar ze voor staan. Dit zijn allemaal kenmerken van culturen. In India en het Midden-Oosten behoort de waterpijp roken tot de cultuur. De waterpijp bestaat uit een reservoir, kooltjes met hierop tabak en waterpijp slangen aan de zijkant. Door te zuigen aan de slang inhaleer je de rook die gevestigd zit in het reservoir. Door het zuigen ontwikkel je tevens nieuwe rook. Hierdoor kan je door lang inhaleren veel rook binnen krijgen. In de oorspronkelijke culturen werd het echt gedaan ter ontspanning en gezelligheid. De zo gehete shisha lounges kun je vergelijken met een kroeg of een terras. De mensen (vooral mannen) zaten ontspannen met z’n alle aan een tafel de waterpijp te roken. Vaak gebeurd dit onder het genot van een warme kop verse thee.

Ondertussen heeft de waterpijp de wereld veroverd. De waterpijp wordt overal ter wereld gerookt en heeft er mede voor gezorgd dat de vaper is ontstaan. De vaper is een soort draagbare waterpijp die jongeren gebruiken. Hoewel dit een populair product is, is het niet hetzelfde als een waterpijp. Een vaper is meer voor onderweg en tijdens een gebrek aan tijd. De waterpijp daarin tegen is echt voor de gezelligheid.

Er zijn op het internet ook overal waterpijpen te koop. Denk bijvoorbeeld aan het merk el nefes. Dit is een merk dat garant staat voor een goede kwaliteit waterpijp. Het enige wat je nu nog hoeft te hebben is de juiste tabak en de gezelligheid van je vrienden.

Related posts