De schuifpoort

De schuifpoort is niet alleen een mooie toevoeging van je tuin en hekwerk maar ook een veilige toevoeging. Er zijn vele mogelijkheden bij een schuifpoort betreft de uitvoering, materialen en prijzen. In dit artikel lees je alles over de verschillende opties en mogelijkheden die je hebt met een schuifpoort.

Toepassing schuifpoort

Een schuifpoort bestaat uit een of twee deuren die naar de zijkant wegschuiven. De poort is vaak minimaal drie meter breed zodat er gemakkelijk een auto doorheen kan. Waar een looppoort vooral bedoeld is voor voetgangers en ook gebruikt kan worden bij kleinere tuinen, is de schuifpoort vooral voor de wat grotere tuinen waar bijvoorbeeld auto’s in moeten kunnen rijden.

Materialen schuifpoort

Een schuifpoort is gemaakt van hout of metaal, of een combinatie hiervan. Bij deze beide materialen heb je weer verschillende mogelijkheden om de poort vorm te geven. Dit zorgt ervoor dat een schuifpoort door zowel particulieren als bedrijven gebruikt kan worden.

Voor houten schuifpoorten wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van hardhout omdat een schuifpoort redelijk veel te verduren krijgt. Er kan worden gekozen voor klasse drie hardhout, met een levensduur tussen de 10 en 15 jaar, klasse 2 hardhout waarvan de levensduur tussen de 15 en 25 jaar ligt of klasse een hardhout, dit heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. Het is dus hoe hoger de klasse, hoe langer het hout meegaat maar ook de prijs stijgt bij een hogere klasse.

Bij de metalen schuifpoorten zijn er drie mogelijkheden qua ontwerp: de sierpoort, spijlenpoort en dubbelstaafmat poort. De sierpoort wordt het meeste gebruikt door particulieren. Dit komt omdat het perfect past bij een sierhekwerk, wat ook het meeste wordt gekozen door particulieren. De sierpoort kan in hetzelfde design als het hekwerk worden geleverd waardoor de gehele uitstraling een geheel is. Spijlenpoorten en dubbelstaafmat poorten worden het meest gebruikt bij bedrijventerreinen. Deze bieden de meeste stevigheid.

Prijzen van schuifpoorten

De prijs van een houten schuifpoort van 300×100 cm ligt tussen de €2.200 en €4.500, afhankelijk van het gekozen hout en ontwerp. De prijs van een metalen schuifpoort met dezelfde afmeting ligt tussen de €965 en €2.000. Hier hangt het ook af van het ontwerp en ook of de poort alleen verzinkt is of ook gecoat.

Related posts