Cryptogrammen oplossen

een cryptogram doet zijn naam alle eer aan en zet menig speler aan het denken. Dat is ook direct de bedoeling van het spel en is het natuurlijk ook een uitdaging om er zelf een te maken. De opgegeven zinnen moeten namelijk ook zodanig zijn opgemaakt dat het antwoord wel degelijk te vinden is en de speler niet eindeloos zal moeten gaan raden wat de uitkomst wel zal moeten zijn. een cryptogram maken kan echter heel eenvoudig wanneer je de juiste stappen in acht neemt.

 

Begin met een eenvoudige versie

Net als elk ander spel heb je ook bij cryptogrammen te maken met verschillende graden van moeilijkheid. Als beginnende cryptogrammaker doe je er dus goed aan om het rustig aan te beginnen. Begin gewoon met een cryptogram waar er steeds 3 letters vereist zijn. zo kan je ervoor kiezen om een synoniem te laten plaatsen in de zin. Dit is ook direct het meest eenvoudig op te lossen.

 

Voor een moeilijker spel moet de gehele inhoud van de zin worden verwoord

 

Naast de bekende synoniemen zijn er ook de crytogrammen met samengestelde zinnen. Deze geven vaak een lang woord in delen aan. Zo zal de zin: ze voelden zich allebei niet meer goed en gingen de woning binnen het woord “ziekenhuis” als antwoord hebben. Wees creatief met dit soort combinaties en zorg ervoor dat je ook nog gebruik maakt van synoniemen. Ook van anagrammen kan je handig gebruik maken bij het samenstellen van een cryptogram.

 

Een cryptogram maken kan met wat geduld en de juiste omschrijvingen een heel leuke bezigheid worden. Hierdoor formuleer je zelf een jouw persoonlijke cryptogram. Hulp bij cryptogrammen ? Bekijk dan de website onder de geplaatste link.

Related posts