Coding and Marking

Als je mij vraagt om iets technisch te doen, kijk ik je aan alsof je Chinees praat. Ik snap niets, maar dan ook helemaal niets van technische dingen. Ik vind het daarom ook zo bijzonder dat er mensen die dat wel kunnen. Een vriend van mij maakt websites en doet ‘coding and marking’ als baantje. Wanneer hij daarover verteld snap ik er echt absoluut niets van, dus ik knik en glimlach maar en ik ga ervan uit dat alles wat hij zegt de waarheid is. Ik zou er best wel meer van willen weten, daar niet van, maar het is allemaal zo lastig. Zelf ben ik meer van de talen en geschiedenis, meer een alfa dan een bèta.

Het gaat mij nooit lukken om een website in elkaar te zetten of weten wat een continuous inkjet printer is en dat vind ik eigenlijk ook wel okay. Het lijkt me eigenlijk ook niet zo heel leuk. Zolang ik weet een tv-show te downloaden, heb ik wel vrede met het feit dat ik niet zoveel op de computer kan. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit, want ik weet dat die vriend van mij echt absoluut geen teksten kan schrijven. Zo kunnen we elkaar ook weer een beetje helpen.

Een website maken is natuurlijk meer dan de codering. De teksten die erop staan moeten kloppen en pakkend zijn. Het meest belangrijke is misschien nog wel het design van de website. Een kale website met alleen tekst is namelijk ook geen gezicht. Het is dus goed dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft, de een kan niet zonder de ander. Om de perfecte website te maken hebben we al onze kwaliteiten nodig om tot een prachtig eindresultaat te komen. Als je geen kennissen hebt die andere kwaliteiten dan jij hebben die je nodig hebt, kan je altijd zzp’ers zoeken op verschillende websites.

Related posts