Buiten zijn is gezond

Vitamine d is heel erg belangrijk voor mensen. Het is daarom belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine kan voor vervelende bijwerkingen zorgen die soms zelf blijvend zijn en dat is niet gewenst. Voor kinderen is vitamine d nog belangrijker omdat de vitamine erg belangrijk is in de ontwikkeling van kinderen. Jongere kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor een tekort aan vitamine d. Het is voor deze groepen daarom erg belangrijk om op de vitamine inname te letten.

Tegenwoordig is het alleen moeilijk om aan genoeg vitamine d te komen. Een deel van dat probleem komt omdat sommige mensen last hebben van een opnameprobleem. Een ander deel van het probleem is omdat mensen niet genoeg vitamine d binnen krijgen. Vitamine d krijg je binnen door het eten van vette vis en margarine en door zonlicht op je huid. Het zonlicht is de belangrijkste manier van de inname van vitamine d. Alleen als je genoeg in de zon zit kun je dus aan je vitamines komen, want alleen met margarine en vette vis kom je tekort.

Het is daarom erg belangrijk voor kinderen om buiten te komen. Kinderen hebben alleen geen idee hoe belangrijk vitamine d is en kunnen daarom niet de verantwoordelijkheid nemen om elke dag meer dan een half uur buiten in de zon te zijn. Daarom is het de taak van de ouders om erop te letten dat hun kinderen genoeg buiten komen en zo hun vitamine d binnen krijgen. Een goede manier om kinderen buiten te krijgen is door het buiten leuk te maken voor je kind door bijvoorbeeld ingraaf trampolines.

Daarnaast is het af en toe nodig om de springmat trampoline, de trampoline rand en de veren te vervangen. Maar dat is de eerste tien jaar waarschijnlijk niet nodig. De rand kun je misschien elke twee jaar vervangen en de rest hoeft pas over tien jaar.

Related posts