Atlas Fietsen en onderhoud voor langer gebruik

Wanneer je een fiets hebt gekocht bij Atlas Fietsen wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Dit kan je voor elkaar krijgen door de fiets dusdanig goed te onderhouden. De fietsen bij dit bedrijf zijn al van een goede kwaliteit waardoor ze langer mee gaan. Door dit artikel in zijn geheel door te lezen kan je de fietsen van Atlas Fietsen nog langer gebruiken. 

Technische onderhoud

Het is belangrijk om goed voor de fiets te zorgen. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig smeren van de ketting, remmen of andere onderdelen. Door dit soort onderdelen goed vet te houden voorkom je roestvorming en andere ongemakken. Het gaat daarnaast zorgen dat geen zand ophoopt in verschillende onderdelen. 

Schoonmaken

Wanneer je een fiets hebt is het belangrijk dat je de fiets af en toe schoonmaakt. Denk bijvoorbeeld eraan wanneer je veel zand ziet om de fiets af te spuiten met water. Je wilt namelijk niet dat zand ophoopt op plekken waar dit niet hoort. Dit kan namelijk gaan zorgen dat bepaalde onderdelen niet naar behoren werken. Bijvoorbeeld een stuur dat niet meer goed kan draaien. 

Opstallen

Veel mensen zetten hun fiets buiten neer en dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de kwaliteit. Een fiets gaat namelijk roesten en dat betekent dat het van je af gaat. Wanneer je de mogelijkheid hebt is het slim om de fiets dusdanig op te stallen dat het droog staat. Dit gaat zorgen dat je de fiets vele male langer kunt gebruiken. Wanneer je dit niet hebt, maar wel je fiets droog wil zetten is het een idee om een zeil over de fiets heen te trekken.

Al met al genoeg manieren om de fietsen van Atlas Fietsen te houden zoals je ze hebt gekregen. Je wilt tenslotte zo lang mogelijk genieten van je fiets.

Related posts