Achteruitrijcameras uitgelegd

Er zijn verschillende soorten camera’s die je in de auto kunt gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld dashcams. Deze camera’s laten tijdens het autorijden zien wat er buiten de auto gebeurd. In sommige landen zijn deze camera’s verplicht. Het voordeel hiervan is dat de situatie in het geval van een geschil kan worden teruggehaald.

Andere veelvoorkomende camera’s in de auto hebben te maken met achter de auto kijken. Hierbij heb je camera’s die de bestuurder helpen met het achteruitrijden, ook heb je camera’s waar de auto op kan reageren tijdens het achteruitrijden. Verder heb je camera’s waar je tijdens het rijden de weg achter je kunt zien.

De eerste twee worden achteruitrijcameras genoemd, ze werken alleen op een andere manier. Met allebei de camera’s kun je achter de auto zien wat er gebeurd. De ene camera helpt alleen met het inparkeren en op de andere camera kun je alleen zien wat er gebeurd en moet je zelf ingrijpen.

Als derde heb je nog een camera die tijdens het rijden achter de auto kan kijken. Dit wordt ook soms een achteruitrijcamera genoemd, maar ook wel een brigade camera zoals bij het programma wegmisbruikers. In sommige gevallen kan dit deze camera heel handig zijn.

Het voordeel van de meeste achteruitrijcamera’s is dat je de dode hoek van de auto wegneemt, het wordt daardoor bijna onmogelijk om tegen een paal te rijden. Mocht je een paal vergeten of over het hoofd zien dan kun je dit oplossen met de achteruitrijcamera. Deze zorgt er dan voor dat je geen zorgen hoeft te maken voor de omgeving. Een tweede voordeel hiervan is dat je tijdens het inparkeren een aantal extra centimeters kan gebruiken omdat je toch wel op je camera ziet of je tegen de paal rijdt. Het is daarom zeer aan te raden om een dergelijke camera in het bezit te hebben.

Related posts